DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

BUSTURE FRA ALLINGE OG OMEGN

 
Dueodde Fyr         

SYDTUR 9,00-17,00
Turen starter med at vi kører gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændesgårdshaven Bornholms Sommerland, her findes Vandland, Svævebaner og Robåde  m.m.

 
Rokkestenen i Paradisbakkerne

SYDTUR 9,00-16,00
Turen starter med at vi kører gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Turen slutter i Paradisbakkerne.

 
Jons Kapel

NORDTUR 9,00-17,00
Turen starter med at vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Efter at have set kirken kører vi gennem Almindingen til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres gennem Vestermarie, Nyker og Hasle til Jons Kapel, også et meget smukt klippeparti, herfra går i ad kyststien til Vang, hvor bussen henter jer og kører jer tilbage til overnatningsstedet.

I stedet for Natur Bornholm, kan man besøge Rønne By eller Bornholms Rovfugleshow.

 
Udsigt over Gudhjem

FORSLAG 1.
Turen starter kl. 8,30 hvor vi kører til Helligdomsklipperne ved Rø, for at se det smukke klippeparti. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Efter besøget i Gudhjem køres til Hammershus, hvor i på egen hånd udforsker Hammerknuden. I kan vælge at gå på Stenbrudsmuseet Moseløkken (husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) eller gå Hammerknuden rundt. Kl. 17,30 kører vi tilbage til overnatningsstedet.
Første halvdel af turen køres, så den slutter på Hammershus kl. 12,00.


 
Bornholms Middelaldercenter

FORSLAG 2.
Turen starter kl. 8,30 og vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Hvor guiden fra Middelaldercenteret vil gøre besøget i Østerlars Rundkirke til mere end blot en turistvisit. Herfra går I til Middelaldercenteret. I den smukke Bornholmske natur med å, klippeløkker og skov finder vi Bornholms Middelaldercenter, et oplevelsescenter bygget op omkring et middelalderligt landbomiljø, med huse, dyr og mennesker. Historisk levn og rekonstruktion af en militær belejringslejr er også blandt oplevelserne, der også byder på en række   se-, lugte- og føleoplevelser. Med hjælp fra en af centerets dygtige guider vil klassen fra start til slut opleve middelalderen være nærværende. Skattejagt, kanonaffyring, kædedans og gamle håndværk er blot nogle af tilbudene. Afhentes ca. kl. 15,30

 
Natur Bornholm

FORSLAG 3.
Turen køres som forslag 2, efter et besøg i Østerlars rundkirke, kører vi til Natur Bornholm i Åkirkeby, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur.  kl. 15,30, køres tilbage til overnatningsstedet.

 

 
Døndalen.

SLIPTUR TIL DØNDALEN 
Kl. 8,30 bliver I kørt til Døndalen, hvor man bl.a. kan opleve Danmarks højeste vandfald, samt et planteliv med mange forskellige planter som ellers kun kan vokse i varmere lande. Man kan også møde nogle smådyr og insekter, som også er sjældne her i landet. Fra Døndalen går man langs kysten til Helligdomsklipperne, her kan man evt. gå ind og besøge Bornholms kunstmuseum, gratis entre inden kl. 12,00. Herfra går man videre til Gudhjem ad den smukke redningsti langs kysten. kl. ca. 14,30 bliver man afhentet i Gudhjem, på den store parkeringsplads ved Røgeriet og bliver kørt til Østerlars Rundkirke, som man har mulighed for at se. Herefter kører vi tilbage til overnatningsstedet.

 

 
Jons Kapel

 

SLIPTUR TIL JONS KAPEL
Turen starter kl. 8,30, hvor i bliver kørt til Jons Kapel, herfra går i selv den smukke tur langs kysten, over Vang til Hammershus og tilbage til overnatningsstedet.

 
Bornholms Rovfugleshow

 

ANDRE SLIPTURE

 Endvidere arrangeres slipture til Natur Bornholm, Bornholms Middelaldercenter, Bornholms Rovfugleshow eller Brændesgårdshaven med flere.

 Bemærk: Der tages forbehold for ændringer af tidspunkter og rækkefølgen i turforslagene.

Allinge-og-omegn-2017.pdf

Download: BUSTURE FRA ALLINGE
pdf, 61.7K, 10/17/16, 390 downloads